Naamloos-7.jpg

Stukje Noord-Holland 42,2 kilometer

Ontdek een prachtige fietsroute vol variatie die begint in Egmond aan Zee en door de polder leidt naar Alkmaar. Fiets vanuit de kaasstad via Akersloot en Limmen terug naar Egmond en geniet van een ontspannen rit met veel mogelijkheden om even uit te rusten en te ontspannen. Zorg ervoor dat u in Alkmaar stopt en de tijd neemt om de historische binnenstad te verkennen, als u er nog nooit geweest bent. Er zijn veel leuke plekjes om te ontdekken! 

Bekijk de route

Noordhollands Duinreservaat 47,5 kilometer

Vanuit Egmond aan Zee fietst u door en langs 5 andere dorpen in de omgeving, voordat u door het prachtige Noordhollands Duinreservaat terug naar Egmond fietst. 

Geef uw ogen in het duingebied goed de kost en stap zo nu en dan zeker eens af en geniet van de Schotse Hooglanders, wilde paarden en het unieke landschap.

Bekijk de route
Fietsroutes(7).jpg

Schoorlse Duinen 66,0 kilometer

Deze lange route is door de routemakers als e-bikeroute bestempeld. Dit heeft te maken met het hoogteverschil in de Schoorlse Duinen, waar deze route grotendeels doorheen loopt. De natuur is hier prachtig, dus als u een e-bike heeft of een geoefende fietser bent, is de route een echte aanrader.

Is de route te lang voor u? Dan is het onderweg mogelijk om stukjes af te snijden of eerder om te keren.

Bekijk de route
Slotgracht(01) - BK.jpg

Egmond, Bergen en Alkmaar 32,5 kilometer

Deze fietsroute brengt u langs mooie paden in Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Bergen aan Zee. Onderweg komt u ook langs Heiloo en Bergen; aan u de keuze of u deze dorpen gaat verkennen.

Bekijk de route
Fietsroutes(2).jpg

Een historisch rondje 23,3 kilometer

Deze korte fietsroute ademt historie. Onderweg passeert u historische plekjes en mysterieuze kapelletjes. De route, die grotendeels ook door de polder en de duinen loopt, brengt u onder meer langs een rijksmonument in Heiloo en de Abdij van Egmond.

Bekijk de route
Fietsroutes(6).jpg

Duinen, stad en polder 48,0 kilometer

Vanuit Egmond aan Zee vertrekt u in noordelijke richting naar Bergen aan Zee. U fietst door het prachtige gebied van de Schoorlse Duinen naar het kunstenaarsdorp Bergen (foto), waar u leuke winkeltjes en terrasjes kunt vinden.

Via Alkmaar vervolgt de route richting Heiloo en Egmond-Binnen, waar het duingebied weer op u wacht. Weet u in deze laatste kilometers nog een Schotse Hooglander te spotten?

Bekijk de route